Χρήστος Σπίρτζης: Πλήρης δικαίωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη σύμβαση 717 από το Ελεγκτικό Συνέδριο

Για πλήρη δικαίωση κάνει λόγο ο Χρήστος Σπίρτζης μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τη σύμβαση 717, απόφαση που εκδόθηκε πέντε χρόνια μετά την προσφυγή και αναφέρει ότι οι Διοικήσεις της ΕΡΓΟΣΕ, την περίοδο 2015 – 2019, λειτούργησαν και στο πνεύμα και στο γράμμα του Νόμου των Δημόσιων Συμβάσεων και της χρηστής διαχείρισης.

Ο πρώην υπουργός Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει ότι επιβεβαιώνεται η ορθή επιλογή και η απόλυτη ανάγκη σύναψης Συμπληρωματικής Σύμβασης στο έργο, λόγω της σοβαρής έλλειψης του φυσικού αντικειμένου της δημοπράτησης του αλλά και όσα ειπώθηκαν περί μη υπογεγραμμένων μελετών από τη δανειοπάροχο εταιρεία. 

«Όσα δηλαδή από την πρώτη στιγμή επισήμανα, αλλά καμία Εισαγγελική Αρχή δεν εξέτασε για την σύμβαση 717/2014, κατά την περίοδο πριν τη δημοπράτηση και κατά τη δημοπράτηση», σημειώνει ο Χρήστος Σπίρτζης στην ανάρτησή του.

Ο Χρήστος Σπίρτζης αναφέρει ότι η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι η απάντηση σε όσους ισοπεδωτικά διακηρύσσουν «ότι όλοι ίδιοι είναι» και «όλοι έχουν ευθύνες», «είναι η απάντηση σε όσους στοχοποίησαν το έργο και τα πρόσωπα των κυβερνήσεων του Αλέξη Τσίπρα, συλλογικά και προσωπικά».

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισημαίνει ότι «οι ευθύνες σε θέματα διαχείρισης είναι προσωποποιημένες και όχι γενικές».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί